Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale breidt werkterrein uit naar Haarlemmermeer

Image

Rochdale gaat een woningcomplex met circa 160 sociale huurappartementen realiseren op de ontwikkellocatie Hyde Park in Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer. Het gaat om een mix van studio’s, twee- en driekamerwoningen. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s en er komen 360 fietsparkeerplaatsen. Het is de eerste stap in de woningcorporatie in Haarlemmermeer. KOW Architecten is de beoogde architect.

Hyde Park ligt tussen het treinstation en Hoofddorp-Centrum op de plek van het kantorenpark Beukenhorst-West. Het wordt een hoogstedelijke wijk met ongeveer 3.800 woningen. De eerste woonblokken worden momenteel gebouwd. Gemeente Haarlemmermeer verlangt van de ontwikkelaars Snippe Projecten en en BPD ruim twintig procent sociale woningbouw (800 woningen). Eerder al werd met Ymere een afspraak gemaakt over de bouw van 120 sociale huurwoningen en DUWO onderzoekt al geruime tijd de haalbaarheid van de bouw van vijfhonderd studentenwoningen.

Rochdale is tot dusver vooral actief in Amsterdam en Zaanstad en heeft daarnaast woningbezit in Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met dit project breidt de corporatie zijn werkterrein uit naar Haarlemmermeer, een gemeente met groeimogelijkheden. De corporatie neemt de bouwrijpe grond af van de ontwikkelcombinatie en gaat het complex zelf ontwikkelen. Een kwart van het complex zal bestaan uit studio's (van ongeveer 40 m2), De overige appartementen zijn tweekamerwoningen (55%, 40 à 45 m2) en driekamerwoningen (20%, 55 à 60 m2).