Overslaan en naar de inhoud gaan

PUUUR BLOK geeft aftrap woningbouw Houthaven

Image

Woningbouw in de Houthaven in Amsterdam-West maakt een start. Atelier Puuur en bouwbedrijf Vink Bouw beginnen komende week aan de bouw van PUUUR BLOK, het eerste deel van het zogeheten Blok0.
PUUUR BLOK is een nieuwbouwproject geïnitieerd door architect Furkan Köse van architectenbureau Atelier PUUUR met betaalbare, luxe studio’s, appartementen, maisonnettes en herenhuizen naast de Spaarndammerbuurt. Samen met bouwbedrijf VINK Bouw wordt een bouwgroep gevormd.
De ontwikkeling van de Houthaven krijgt bovendien een extra impuls met het besluit tot aanleg van de Spaarndammertunnel. De tunnel komt te liggen langs de Spaarndammerdijk en de Tasmanstraat. De gemeente wil met het ondergronds leiden van de drukke verkeersader het leefklimaat in de wijk verbeteren. Op de tunnel komt een park ter grootte van vier voetbalvelden dat de Houthaven verbindt met de Spaarndammerbuurt, zodat er een buurt ontstaat.
“De tunnel maakt het mogelijk het vervuilende autoverkeer ondergronds te laten rijden en de situatie boven de grond voor fietsers en voetgangers veiliger te maken. Ik zie ernaar uit om straks door het nieuwe dijkpark te fietsen,” aldus wethouder Maarten van Poelgeest van Ruimtelijke Ordening.