Overslaan en naar de inhoud gaan

Patrizia koopt voor 51 miljoen euro 114 appartementen in Amsterdam-Noord

Image

De Duitse vastgoedbelegger Patrizia heeft voor 51 miljoen euro 114 appartementen in Amsterdam-Noord gekocht van de Biesterbos Groep. Het betreft een deel van Pontkade, een beleggingsobject op de NDSM-werf dat momenteel in aanbouw is. Het gaat om een gevarieerd woningaanbod (verhuurbare oppervlakte 7.760 m2); van 2-kamerappartementen (50 m2) tot luxe penthouses (128 m2).

“Deze transactie geeft ons de financiële ruimte om nieuwe mogelijkheden te benutten, waardoor wij als Biesterbos Groep verder kunnen bijdragen aan het realiseren van meer woningen in Amsterdam in voornamelijk het middensegment“, zo zegt Ted Biesterbos. Pontkade is een combinatie van vijf woongebouwen. De ontwikkeling bestaat in totaal uit 252 koop- en huurappartementen met op de begane grond ruimte voor winkels, horeca en kantoorruimtes.
De vijf gebouwen zijn verbonden door een binnentuin van meer dan 3.000 m2. Het gebouw is ontworpen door de Architekten Cie. en wordt gerealiseerd midden in het hart van voormalige NDSM-werf, direct bij de pontaanlanding naast de IJ-kantine. De bouw is in 2018 gestart en de oplevering staat gepland dit najaar. Pontkade is in 2017 door Biesterbos Groep aangekocht. Zij behoudt de resterende huurwoningen.

“Het NDSM-district is een van de meest opwindende delen van de stad en ondergaat een ingrijpende regeneratie, waarvan we verwachten dat het op lange termijn een aantrekkelijke locatie zal worden voor zowel inwoners als bedrijven”, zo zegt Emile Poort, directeur transacties Benelux van Patrizia over deze aankoop. Ondanks de coronacrisis is hij ervan overtuigd dat op de lange termijn in Amsterdam de vraag naar woningen verder zal stijgen.