Opknapbeurt voor 7 straten

15.10.08

Opknapbeurt voor 7 straten

De gemeente gaat nog in 2008 een aantal plekken in de stad beter bestraten, verlichten, meer groen aanleggen en ander straatmeubilair plaatsen. Inwoners van Amsterdam hebben 7 plekken benoemd die volgens hen een opknapbeurt kunnen gebruiken. Voor de actie is 1 miljoen euro vrijgemaakt. 

Vijfhonderd Amsterdammers verspreid over de hele stad hebben meegewerkt aan een onderzoek van de gemeente Amsterdam (O&S). Hieruit kwam een lijst plekken die volgens ondervraagden moeten worden opgeknapt.

Wethouder Marijke Vos (Openbare Ruimte en Groen): ‘Een prettige, groene leefomgeving is belangrijk, zeker in een compacte stad als Amsterdam. We hebben geconstateerd dat er nog teveel verloederde plekken zijn waar mensen zich aan ergeren. Amsterdammers hebben nu zelf aangegeven wat ze opgeknapt willen hebben. Daar gaan wij dit jaar hard mee aan de slag.’

De volgende plekken zijn in de prijzen gevallen:

1.      Gerard Douplein, stadsdeel Oud-Zuid 
2.      Brug 422 in de Diepenbrockstraat over de Boerenwetering, grens stadsdeel Oud-Zuid/ Zuideramstel
3.      Kruispunt Amsteldijk-Vrijheidslaan, Stadsdeel Zuideramstel
4.      Burgemeester De Vlugtlaan ter hoogte van metrostation, Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
5.      Wandelpad langs de Schinkel, Stadsdeel Oud-Zuid
6.      Westelijke Merwedekanaaldijk, Stadsdeel Zeeburg
7.      Purmerplein, Stadsdeel Noord

In het onderzoek is ook gevraagd wat er precies zou moeten verbeteren. De bestrating of het wegdek werden het meest genoemd (16%). Daarbij wordt gedoeld op gaten in het asfalt of boomwortels die de bestrating omhoog duwen. Het renoveren van gebouwen, meer groen en schoonmaken zijn andere veelgenoemde acties.

Meer gegevens zijn te vinden op www.dro.amsterdam.nl.


 

Bron:

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS