Nominaties Zuiderkerkprijs en Geurt Brinkgreve Bokaal 2016

10.11.2016
Image
Ieder jaar reikt de gemeente Amsterdam de Zuiderkerkprijs en de Geurt Brinkgreve Bokaal uit voor het beste project van het afgelopen jaar.De jury’s van de Zuiderkerkprijs en de Geurt Brinkgreve Bokaal hebben elk drie projecten genomineerd. De Zuiderkerkprijs gaat naar de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject. De Geurt Brinkgreve Bokaal gaat naar de opdrachtgever van het beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed.
De jury van de Zuiderkerkprijs heeft drie woningbouwprojecten genomineerd: woongebouw De Smaragd aan de Insulindeweg in Amsterdam-Oost in opdracht van de Alliantie ontworpen door M3H Architecten; Moving Up Noord, Moving Up Zuid aan de Ferdinand Bolstraat. Architect: Benthem Crouwel Architects, opdrachtgever: ERA Contour, Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling. En PATCH22 aan de Johan van Hasseltkade in Amsterdam-Noord. De architect is FRANTZEN et al architecten. Opdrachtgever Lemniskade Projecten.
De jury van de Geurt Brinkgreve Bokaal heeft B.Amsterdam aan de Johan Huizingalaan (opdrachtgever: Timeless Investments, architect: NEXT architects, Studio Fabrick), huisartsenpraktijk Bevers & Barten aan De Wittenkade  (architect: BNB architecten) en hotel W Bank aan de Spuistraat (architect: Office Winhov) genomineerd. De winnaar wordt op 7 december bekend gemaakt.