Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw-Vennep krijgt 88 tijdelijke woningen

Image

De gemeente Haarlemmermeer wil op twee locaties in Nieuw-Vennep in totaal 88 tijdelijke woningen realiseren. Op de eerste locatie aan de Oosterdreef bij het NS-station komen zestig woningen die er voor vijftien jaar worden neergezet. In een leegstaand gebouw in de nieuwbouwwijk Getsewoud (zie foto) moeten de andere 28 wooneenheden komen. De dorpsraad heeft advies gegeven over deze locatiekeuze.

In de zogeheten 'woondeal' spraken de 32 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam vorig jaar met minister Ollongren af 3.000 'flexwoningen' te bouwen om iets te doen aan de enorme woningnood in de regio. Dat vlot nog niet erg, bleek uit een inventarisatie van NUL20 in maart van dit jaar. Gebrek aan geschikte locaties en hoge bouwkosten gooien nogal eens roet in het eten. Ook in Nieuw-Vennep kan niet direct worden gestart met de bouw. Er moeten nog diverse procedures worden doorlopen en er wacht ook nog een participatietraject met omwonenden en belanghebbenden. Uiteindelijk gaat een corporatie de woningen verhuren.

Elders in Haarlemmermeer heeft de gemeente in samenwerking met Ymere al tijdelijke woningen gerealiseerd. In Hoofddorp bijvoorbeeld op diverse locaties. Hier kunnen statushouders, jongeren, starters en spoedzoekers terecht. Bijvoorbeeld het wooncomplex Estafette dat tijdelijke woonruimte aan 18 eenoudergezinnen die dakloosheid boven het hoofd hing. Bewoners mogen maximaal twee jaar in Estafette verblijven; zij krijgen tien jaar extra inschrijfduur mee om naar een reguliere woning in de gemeente te zoeken.