Overslaan en naar de inhoud gaan

''Nieuw erfpachtstelsel ordinaire prijsverhoging"

De overstap naar eeuwigdurende erfpacht leidt tot een ordinaire prijsverhoging. Zo zegt Koen de Lange, voorzitter van de Stichting Erfpachters Belang Amsterdam (SEBA) in een eerste reactie op de overstapregeling erfpacht van de gemeente Amsterdam. SEBA gaat hoogstwaarschijnlijk een referendum aanvragen over het nieuwe erfpachtstelsel. Eerder werden al 36.000 handtekeningen opgehaald. Die zijn volgens De Lange nog geldig.
Hij geeft het voorstel van VVD-wethouder Van der Burg van Grondzaken een dikke onvoldoende. "Amsterdammers zullen alles bij elkaar veel meer kwijt zijn als ze kiezen voor het nieuwe stelsel", aldus De Lange.

Het Actiecomité Verontruste Erfpachters is evenmin blij met het voorstel van het gemeentebestuur. "Het overtreft onze zeer negatieve verwachtingen", aldus Jan Schrijver van het actiecomité. Volgens hem resulteert het voorstel van de gemeente in niet betaalbare afkoopsommen en canons. Hij verwacht ook niet dat veel erfpachters op het aanbod van de gemeente zullen ingaan.

Trefwoorden