Overslaan en naar de inhoud gaan

‘MapitOut’ toont mogelijke woonlocaties op basis van reistijd

Image

MapitOut is een online tool die inzichtelijk maakt waar mensen in de regio Amsterdam zouden kunnen gaan wonen op basis van de reistijd naar andere locaties. Je kunt bijvoorbeeld als wens opgeven dat je maximaal drie kwartier met het openbaar vervoer + fiets wilt reizen naar je werk en tegelijkertijd maximaal op een kwartier loopafstand wilt wonen van een basisschool. Het overlappende gebied dat dan zichtbaar wordt, voldoet aan beide criteria en toont de mogelijke woonomgeving binnen de gewenste reistijd.
De tool is ontwikkeld in opdracht van de 32 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam. De eerste Engelstalige versie was vooral bedoeld als service voor internationals die in Nederland komen werken. nu is er ook een Nederlandse versie. Nieuw daarin zijn links naar alle scholen in de MRA en hun websites.

De tool is ‘open source’. De functionaliteit van MapitOut kan dus verder worden uitgebreid voor toepassingen waarbij bereik binnen gewenste reistijd een rol speelt.

Trefwoorden