Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieven de Key koopt 106 sociale huurappartementen in Amsterdam-Noord

Image

Woonstichting Lieven de Key heeft 136 woningen gekocht van de onafhankelijke Amsterdamse projectontwikkelaar G&S&. De nieuwbouw is onderdeel van het woningbouwproject NoordBaak op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. De aankoop omvat 106 sociale huurwoningen in woontoren De Lange Nelle, inclusief vijf rolstoelwoningen. Daarnaast verwerft de woonstichting 30 middeldure huurwoningen in het naastgelegen gebouw Noorderhoofd. De oppervlakten van de aangekochte appartementen variëren van 45 m2 tot 98 m2. Alle woningen hebben eigen buitenruimten. Bewoners kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin.

Lieven de Key is al vanaf een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van project NoordBaak. ‘We geloven erg in de groei van het NDSM-terrein, dat zich aan het ontwikkelen is tot een levendige stadswijk’, aldus Eelco Siersema, directeur vastgoed van Lieven de Key. ‘Deze aankoop is in lijn met onze ambitie om Amsterdam toegankelijker te maken voor woonstarters.’ 

NoordBaak bestaat in totaal uit vier woongebouwen, met commerciële voorzieningen op de begane grond, een parkeergarage en een gemeenschappelijke binnentuin. Gebouwen De Groote Kaap en De Kleine Kaap aan het IJ bestaan uit 71 koopwoningen. Het bouwproject kent een hoge mate van duurzaamheid. Zo is sprake van waterbuffering; bij hevige regen kan het dak een etmaal lang zestig liter water per vierkante meter vasthouden. Hemelwater kan zo worden gebruikt om de groene daken en de binnentuin te bewateren en om hittestress te beperken.