Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerder koopt twee gebouwen in Schinkelkwartier voor woningtransformatie

Image

Round Hill Capital heeft samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter twee kantoor- en bedrijfsgebouwen in Amsterdam Nieuw-West aangekocht om op termijn te transformeren naar woningen.

De twee gebouwen aan de Overschiestraat 182 en 188 hebben in totaal een oppervlakte van 8.500 m². Het perceel ligt in het Schinkelkwartier, een gebied dat momenteel al getransformeerd wordt naar een gemengd woon-werkgebied. Het complex maakt onderdeel uit van een door de gemeente aangewezen woonversnellingsgebied. “De gebouwen bieden interessante mogelijkheden voor de herontwikkeling naar woningen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze percelen uitstekende potentie hebben om meer woonruimte te ontwikkelen welk hard nodig is om de populatiegroei van Amsterdam te ondervangen”, aldus Michael Bickford, CEO van Round Hill Capital.

De aankoop past binnen de uitbreidingsstrategie van Round Hill Capital voor ontwikkelactiviteiten in Nederland. Vorig jaar kochten Round Hill Capital en Boelens de Gruyter ook al het kantorencomplex Ringpark om op termijn woningen te realiseren