Huurprijzen in Amsterdam dalen voor tweede kwartaal op rij

07.07.20
Ontwikkeling huurprijzen per m2 Amsterdam (Pararius)
Huurprijzen in Amsterdam dalen voor tweede kwartaal op rij
Het is zover. Nadat eerder al de huurstijgingen in de grote steden al afvlakten, dalen nu de huurprijzen in grote steden als Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. In Amsterdam al voor het tweede opeenvolgende kwartaal. Dat meldt verhuurplatform Pararius. De prijsdaling in de vrijehuursector is het gevolg van afnemende vraag: buitenlandse werknemers en toeristen blijven weg.
Het aantal expats is vanwege de coronacrisis sterk verminderd. Buitenlandse werknemers en studenten keerden bij de uitbraak terug naar hun eigen land en anderen komen niet vanwege reisbeperkingen of gebrek aan werk in Nederland. Bovendien bleven de toeristen massaal weg, waardoor verhuurders appartementen niet meer konden inzetten voor al dan niet illegale vakantieverhuur. Het aanbod is kortom toegenomen en daardoor zakken de prijzen, althans in het hogere segment van de vrijehuursector. Dat speelt met name in de 'expat-steden' constateert Pararius.
 
Amsterdam blijft de duurste stad om een huis te huren, maar de gemiddelde prijs per vierkante meter zakte het afgelopen kwartaal naar 23,09 euro. De gemiddelde huur in Amsterdam Centrum is bij Pararius 1.608 euro per maand (dat zijn veelal gestoffeerde en gemeubileerde woningen). De prijs ligt nu 1,4 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Landelijk stegen de huren vrijesectorwoningen nog wel, maar ook daar vlakken de prijsstijgingen af.
_______________________________________________
n.b 
1. De cijfers hebben uitsluitend betrekking op de via Pararius.nl verhuurde woningen. Veruit de meeste woningen die op Pararius te huur worden aangeboden zijn gestoffeerd of gemeubileerd. 
2. Illustratie: Ontwikkeling huurprijzen per m2 in Amsterdam (Pararius)

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS