Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisjesmelker van het jaar komt uit Amsterdam

Image
Huurbaas Soner Sari van woningcomplex HiCondo heeft de twijfelachtige eer te zijn uitgeroepen tot 'Huisjesmelker van het jaar'.  Deze verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Er zaten drie Amsterdamse verhuurders bij de voorselectie. 
Sari dankt zijn nominatie aan de verhuur van een bouwput in plaats van de beloofde luxe studentenwoningen. De bewoners klagen over een bouwput waar zij maanden in hebben geleefd, verschillende faciliteiten die niet goed werken en een huisbaas die zich ongepast en zelfs agressief gedraagt.
Merel Stoop (26) voorzitter van ROOD, de jongerenafdeling van de SP over de 'winnaar': “Wat deze huisbaas allemaal flikt is bizar. Vooral de intimidatie gaat erg ver: hij laat huurders zwijgcontracten tekenen en is zelfs veroordeeld voor het fysiek mishandelen van een van zijn huurders.” 
Stoop zat in de jury samen met Sadet Karabulut (SP-Kamerlid) en woningconsulent Gert Jan Bakker. Ze hebben een kleine honderd nominaties, die mensen uit verschillende steden tot eind december konden indienen, verzameld en geïnventariseerd tot een uitgebreid juryrapport. De meest gehoorde klachten gingen over achterstallig onderhoud, te hoge huren en intimidatie van de huurder door de huisbaas. Het is voor de tiende keer dat ROOD deze prijs uitreikt.
Meer informatie op de site van de Amsterdamse SP