Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogste woontoren van Amsterdam komt in Zuidoost: 131 meter

Image

Binnen enkele weken start de bouw van De Dreef Residential Tower. De woontoren vlakbij de Johan Cruyff Arena wordt 131 meter hoog. Er komen 312 huurappartementen: 20 procent sociale huurwoningen, 40 procent middenhuur en 40 procent vrijesector. Via een gemeenschappelijke plint wordt het gebouw verbonden met een bestaande kantoortoren uit 1991 die geheel wordt gerenoveerd.

De woontoren krijgt vier tot twaalf woningen per laag. De sociale huurwoningen worden tweekamerappartementen met een eigen buitenruimte. De middeldure appartementen zijn voor het merendeel groter dan zestig vierkante meter inclusief twee slaapkamers. Het grootste deel in vloeroppervlak is voor de vrije sectorwoningen, die een grootte krijgen tussen de 62 en 118 m²; deze komen in het hoogste deel van de toren, van de twintigste tot de 39e verdieping. Naar verwachting is de Dreef Residential Tower in 2025 klaar. De architect is ZZDP.

De woontoren is onderdeel van de ingrijpende transformatie van het bedrijvengebied Amstel III naar een woonwerkwijk. De Dreef Tower ligt overigens net in Arenapoort, nummer 10 op onderstaand overzicht. Uit dit overzicht van eind 2020 blijkt dat de bouwstart van het project bijna een jaar is opgeschoven.  

Image
Projectenoverzicht uit 2021. Klik op illustratie voor vergroting
Projectenoverzicht uit december 2020, zie dit artikel "Onze ambitie is een ongedeelde en complete stad"