Heijmans bouwt eerste woningen nabij station Sloterdijk

08.05.17
Heijmans bouwt eerste woningen nabij station Sloterdijk
Heijmans bouwt ongeveer 150 woningen en 650 m2 aan commerciële ruimtes op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum. Het project is onderdeel van de transformatieopgave Sloterdijk-Centrum, waarmee de gemeente Amsterdam het gebied rondom het station wil omvormen tot een gemengd werk- en woongebied. Het project heeft een waarde van circa 52 miljoen euro.
 
Het project omvat zowel laag- als hoogbouw, diverse daktuinen en een parkeergarage. De laagbouw bestaat uit circa tien diepe hoge loods-woningen en veertig zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer honderd loft-appartementen gerealiseerd met een woonoppervlakte variërend tussen 50 m2 en 200  m2. De loft-appartementen kunnen naar wens van de koper worden ingedeeld. De commerciële ruimtes (plint) in de laagbouw zullen een verbindende ontmoetingsplek worden voor bewoners, bezoekers en ondernemers.
 
Heijmans is de eerste ontwikkelaar die in het gebied woningen realiseert en start naar verwachting eind 2018 met de bouw van het complex. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met NL architects, Donna van Milligen Bielke, Chris Collaris, Space Encounters en DS landschapsarchitecten. "Met het ontwerp wordt het eenzijdige beeld van bestaande kantoorgebouwen gebroken", aldus Heijmans. "Daarmee geven we goede invulling aan de doelstelling van de gemeente om het gebied te transformeren en aan te sluiten op bestaande woonwijken en voorzieningen."
 
Verder biedt het N-kavel ruimte voor twee zelfbouwblokken met in totaal circa honderd woningen. In de toekomst zal de gemeente nog meer bouwkavels uitgeven. In het centrumgebied van Station Sloterdijk moeten uiteindelijk ongeveer 1.500 woningen worden gebouwd.
 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS