'Stoer en stedelijk wonen tegenover station Sloterdijk'

15.09.2016
Image
Zelfbouwgroepen en ontwikkelaars kunnen zich bij de gemeente melden voor de bouw van 250 woningen tegenover station Sloterdijk. Op de zogeheten N-kavel is plek voor vier 'stoere en stedelijke' woonblokken met voorzieningen in de onderste bouwlaag. Twee blokken zijn bestemd voor zelfbouwgroepen. En twee blokken mogen als een geheel worden ontwikkeld door een marktpartij. De selectie van ontwikkelaars vindt plaats op basis van kwaliteit, duurzaamheid en de hoogte van de optiebieding. Voor de zelfbouwgroepen geldt de reguliere procedure.
Na afronding van de selectie voor kavel N zal de gemeente nog meer kavels in het gebied naar de markt brengen. In totaal is in het centrumgebied van Sloterdijk plek voor de bouw van ongeveer 1.500 woningen. Deze woningen worden deel door nieuwbouw en deels door transformatie gerealiseerd. Zelfbouwblok 4 wordt begrensd door de Barajasweg, Arlandaweg en de Radarweg. Tegelijkertijd met blok 4 worden op de N-kavel twee woontorens ontwikkeld (blokken 1 en 3, respectievelijk 30-35 meter en 60-75 meter hoog). Het naastgelegen perceel op de Arlandaweg (blok 2 op de N-kavel) wordt in komende jaren ook als kavel voor zelfbouw (CPO/MO) uitgegeven.
Volgens wethouder Van der Burg van Grondzaken is de start van de selectieprocedure om meer redenen bijzonder. Kavel N is ook de eerste kavel die in eeuwigdurende erfpacht wordt uitgegeven. Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad de regeling voor eeuwigdurende erfpacht vastgesteld.
Zie ook: Wordt het leuk wonen op Sloterdijk (NUL20, mei 2016)