Groen licht voor ontwikkeling Hyde Park Hoofddorp

31.07.2018
Image

De gemeente Haarlemmermeer heeft het stedenbouwkundig plan van MVRDV voor de nieuwe wijk Hyde Park in Hoofddorp goedgekeurd. Het verouderde kantorenpark Beukenhorst-West vlakbij het station wordt de komende jaren getransformeerd in een wijk met maximaal vierduizend woningen.

Het plan bestaat uit stadsblokken met geluidsluwe binnentuinen. “Hyde Park wordt een aantrekkelijke entree tot het stadscentrum. Gebouwen zullen als een rotslandschap in de polder van ver zichtbaar zijn. Het groen van het park lijkt straks door te lopen in groene daken en binnentuinen”, zegt Winy Maas, mede-oprichter van MVRDV.
Het ontwerp van MVDRV voorziet in gevarieerde bouwblokken met uitsparingen voor maximaal zonlicht en zicht op het park. In het plan wordt de oorspronkelijke polderstructuur met zijn rechte sloten hersteld. Elke laan krijgt een eigen karakter. Voor de uitwerking van de blokken zijn verschillende architectenbureaus aangetrokken, waaronder Team V Architectuur, MVSA Architects, Manuelle Gautrand, Studioninedots en Barcode Architects. Zij hebben het eerste bouwblok ontworpen. Het ontwerp van Barcode Architects bestaat uit een ensemble van sterk variërende woongebouwen rond een groen binnenhof met een mix van woningtypologieën; van waterlofts en maisonnettes tot woningen met dakterras en studioappartementen.

De ontwikkeling van Hyde Park is een gezamenlijk project van Snippe Projecten en IC Netherlands. MVRDV zal de supervisie voeren over de architectuur en openbare ruimte, in samenspraak met de gemeente Haarlemmermeer.