Overslaan en naar de inhoud gaan

Frame Building voegt 213 woningen toe aan Amsterdam Zuidoost

Image

In het meest levendige deel van Amsterdam Zuidoost – tussen de Amsterdamse Poort en Station Bijlmer ArenA - heeft ontwikkelaar Doniger Urban Developments woongebouw The Frame Building  opgeleverd. Daarmee is Amsterdam in één keer 213 comfortabele woningen rijker. Opvallend aan het grote woongebouw is dat tussen de aankoop van het voormalige kantoorgebouw en de oplevering van de nieuwbouw slechts vijf jaar ligt.

Het gaat om huurwoningen, die zowel in het sociale, midden als vrije sector segment worden verhuurd: 30 procent van de woningen valt in het sociale segment, 20 procent in het middensegment en 50 procent in de vrije sector. In het gebouw zijn diverse voorzieningen opgenomen, zoals een dakterras, een collectieve wasruimte, pakketservices in de entree en een inpandige fietsenstalling voor meer dan vierhonderd fietsen. 

The Frame Building is in de plaats gekomen van een verouderd bijgebouw van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam Zuidoost. Het ontwerp van MVSA Architects voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen én bevat zowel appartementen voor kleine huishoudens als woningen voor gezinnen. De huizen variëren van 26 m² tot meer dan 100 m².  Astrid van den Berg, directeur ontwikkeling van Doniger Urban Developments: "Met de realisatie van Frame Building leveren we een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de woningnood. Dat we het gebouw zo snel konden realiseren is mede te danken aan de goede samenwerking met de Gemeente Amsterdam en aannemer Plegt-Vos."