Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Gerritsen nieuwe directievoorzitter Ymere

Image

Erik Gerritsen treedt per 1 juni aan bij Ymere als nieuwe voorzitter van de directieraad. Erik Gerritsen (58) is nu nog secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris van Amsterdam en bestuursvoorzitter van de Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

Gerritsen is oorspronkelijk afgestudeerd als politicoloog. Hij promoveerde tien jaar geleden aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek over hoe de lokale overheid een bijdrage kan leveren aan het oplossen van ongetemde problemen. Hij zegt uit te kijken naar zijn nieuwe baan. "Ymere is een prachtige organisatie met een ongelooflijk belangrijke missie. Als grootste en oudste woningcorporatie van Nederland kan Ymere het verschil maken in de Metropoolregio Amsterdam. Daar draag ik graag aan bij." Hij wil het verschil maken voor kwetsbare mensen. "Het gaat om goed wonen voor mensen met een kleine beurs. Naast de zorg is dat een van de belangrijkste maatschappelijke opgaven van deze tijd."

Erik Gerritsen volgt Karin Laglas op, die zeven jaar directievoorzitter was. Zij formuleerde voor Ymere een nieuwe koers met de focus op volkshuisvesting. Haar optreden heeft volgens de corporatie gezorgd voor een financieel gezonde organisatie en stevige maatschappelijke prestaties voor huurders en woningzoekenden.

Trefwoorden