Eigen Haard koopt 173 woningen aan Naritaweg Amsterdam-Sloterdijk

04.05.2022
Image

Op de plek van het vroegere FNV-hoofdkantoor aan de Naritaweg in Amsterdam worden in opdracht van Reggeborgh Vastgoed 345 appartementen ontwikkeld, verdeeld over drie gebouwen. Eigen Haard koopt in twee van de drie gebouwen in totaal 173 sociale huurwoningen. De resterende 172 appartementen worden verhuurd in de vrije sector.

De plannen zijn ontwikkeld door Kondor Wessels Projecten en Flow Real Estate. De sociale huurwoningen zijn één- en tweekamerwoningen en worden tussen de 40 m² en 68 m² groot. De vrije sectorhuurwoningen zijn twee- en driekamerwoningen en hebben afmetingen van 50 m² tot 120 m². Op het dak van de ondergrondse parkeergarage komt een gezamenlijke binnentuin voor alle bewoners.

Begin april hebben beide partijen de koopovereenkomst getekend voor de sociale huurwoningen. Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling en Zakelijk beheer bij Eigen Haard is blij met de aankoop: “Met dit project kunnen we een grote groep woningzoekenden aan een nieuwe woning helpen. En dat is hard nodig bij het huidige tekort aan betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. Die wachten al jaren met smart op een woning.” Naar verwachting start de bouw in juni 2022 en krijgen de eerste huurders hun sleutel begin 2025.

Sloterdijk moet de komende jaren in een levendige stadswijk veranderen. Er wonen nu al ongeveer 900 mensen. De komende twintig worden er zo’n 7.500 woningen bijgebouwd, met plek voor 15.000 bewoners. Het nieuwe complex aan de Naritaweg is onderdeel van deze vernieuwing.