Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste woningen op Amstelkwartier gereed

Image

Rochdale levert begin april de eerste woningen op in de nieuwe wijk Amstelkwartier. Het gaat om sociale huurwoningen op. In totaal zijn er 57 twee- en 21 driekamer-appartementen. De tweekamerappartementen variëren in woonoppervlakte tussen 38 en 59 m2. Bij de driekamerwoningen varieert de woonoppervlakte tussen 59 en 75 m2. Het werkelijke vloeroppervlak is beduidend groter omdat de woningen zijn voorzien van ruime gangen en wc/douches. De eerste bewoners die NUL20 sprak hadden een inschrijfduur opgebouwd van 10 en 11 jaar. Ze dachten daarmee kansloos te zijn gezien de massale eerste respons. Maar de uiteindelijke belangstelling bleek een stuk kleiner.
Het gebouw heeft acht etages en de woningen worden ontsloten middels een corridor. Onder de woningen is een plint voor huisvesting van commerciële of maatschappelijke functies. De architect van het complex is Oever Zaaijer architectuur en stedenbouw uit Amsterdam.

Het Amstelkwartier is een nieuwe woonwijk aan de Amstel binnen de ring van Amsterdam. Aan de brede bocht van de Amstel worden de komende jaren 4.000 woningen, een brede mix aan woningen, een basisschool, een klimaatneutraal hotel en een stadspark met speeltuin gerealiseerd.