Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste tijdelijke woningen voor starters in Zuidoost

Image

Haerzathe Investments heeft aan de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost complex Sayhaey 'de Klieverink' geopend. Zuidoost is daarmee het eerste stadsdeel met tijdelijke huisvesting voor starters. Het wooncomplex bestaat uit 217 zelfstandige en betaalbare eenpersoons-woningen.
Met de opening gaat voor stadsdeel Zuidoost een lang gekoesterde wens in vervulling. "Het is voor veel starters lastig om een betaalbare woning te vinden. Met Sayhaey krijgen jongeren uit Zuidoost een eerlijke kans op een goede start op de woningmarkt. De vraag naar starterswoningen in de stad is groot en Zuidoost voldoet met dit complex aan een behoefte. En ook nog als eerste", aldus Emile Jaensch, in zijn laatste week als portefeuillehouder Wonen. Jaensch is benoemd tot burgemeester in Oegstgeest.
Huub Feijen, partner bij Haerzathe, sluit zich daar graag bij aan: "In Amsterdam, maar ook in andere delen van de Randstad, zijn jarenlange wachttijden voor starters meer regel dan uitzondering. Daarom hebben wij het Sayhaey-concept ontwikkeld; kwalitatieve zelfstandige woonruimtes met veel aandacht voor betaalbaarheid en veiligheid."
In het complex wonen 18 tot 26-jarigen. Ze zijn zelfredzaam, ambitieus en hebben aandacht voor hun leefomgeving. Daar hebben het stadsdeel, Haerzathe Investments samen met JobCoachConnect, VAZO en YoungCapital op geselecteerd. De woningen zijn tussen de 21 m² en 30 m² en voorzien van woon/slaapkamer, keuken en badkamer. De huurprijs bedraagt ruim vierhonderd euro in de maand. Er zijn twee speciale wooneenheden voor jongeren met een lichamelijke beperking.
Op de locatie van het wooncomplex stond eerder een parkeergarage. Deze is gesloopt. De huisvesting maakt deel uit van de transformatie van de K-buurt.