Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste reguliere sociale huurwoningen Bajeskwartier Amsterdam

Image

De Alliantie Ontwikkeling is begonnen aan de bouw van De Vrijheid: een complex met 140 sociale huurappartementen in het centrum van de nieuwe stadswijk Bajeskwartier. Het gebouw telt veertien verdiepingen en biedt een gevarieerd woningaanbod met appartementen van 48 m2, 70 m2 en 80 m2.

Het ontwerp is van de hand van Atelier Kempe Thill. Het gebouw is ontworpen rondom een groene binnentuin. Ook krijgt De Vrijheid twee groene dakterrassen en alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte. Volgens de Alliantie Ontwikkeling komen zo ‘binnen en buiten, urban en groen’ samen. Een aantal originele elementen van de Bijlmer Bajes krijgt een plek in gebouw. Evenals de rest van de bebouwing, wordt De Vrijheid klimaatneutraal. 

De Alliantie Ontwikkeling selecteerde Trebbe als bouwteampartner. Gezamenlijk maakten zij het plan haalbaar. Oplevering aan woningcorporatie de Alliantie is voorzien medio 2024. Eerder al heeft de Alliantie een begin gemaakt met de bouw van studentenwoningen in Bajeskwartier.