Stichting Eigen Haard Olympus Wonen levert in 2004 de meeste woningen op en ontvangt daarom voor de tweede maal in successie de NUL20 Gouden Baksteen
Meer
Stichting Eigen Haard Olympus Wonen levert in 2004 de meeste woningen op en ontvangt daarom voor de tweede maal in successie de NUL20 Gouden Baksteen
Meer
Rob de Wildt
In de zomer van 2002 wond Duco Stadig, wethouder Volkshuisvesting en Grondzaken, er in zijn ‘bestuurlijk testament’ woonbotenbeleid geen doekjes om. “Het woonbotenbeleid sleept zich al dertig jaar voort en vastgesteld beleid is in onvoldoende mate uitgevoerd.” De bootbewoners hadden het waarschijnlijk niet beter kunnen formuleren. Al jaren vechten belangenorganisaties als de Landelijke Woonboten Organisatie (LWO) en het Waterig Amsterdams Front (WAF) tegen de “willekeur” en “algehele gekte” die zij op het water waarnemen.
Dankzij de ZAV-wet hoeft de woning niet meer in oorspronkelijke staat opgeleverd
Is systeem huurdersvertegenwoordiging toekomstbestendig?
Interview:
prof. dr. Peter Boelhouwer wil verplichte visitatie voor corporaties
Rond de jaren twintig van de vorige eeuw telde Amsterdam ruim vijftig woningbouwverenigingen. Voor de bruteringsoperatie van staatssecretaris Heerma begin jaren negentig, waren dat er nog ongeveer twintig. De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) heeft door verschillende fusies inmiddels nog maar veertien leden die samen ruim tweehonderdduizend woningen beheren. De Amsterdamse corporaties behoren daarmee tot de grootste in het land.
In de nazomer van 2004 kondigden wethouder Duco Stadig en ‘zijn’ bouwregisseur Arthur Verdellen De Grote Vereenvoudiging aan. De maoïstisch klinkende terminologie doet het ergste vrezen, maar de gemeente meende kennelijk niet achter te kunnen blijven bij De Grote Beweging van het ministerie van VROM. Hoe moet je immers anders nog duidelijk maken dat het hier om een fundamentele koerswijziging gaat?