Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzame toekomst in zicht voor voormalige 'horrorflat' Aquarius

Image
De werkzaamheden aan de Aquariusflat in de wijk Groenelaan in Amstelveen zijn gestart. Het gebouw ondergaat een volledige metamorfose. Bewoners die na de renovatie terugkeren hebben het officiële startschot gegeven voor de grootschalige renovatie. In 2023 is de vernieuwde Aquarius een duurzame flat met 182 woningen. 
 
De flat dankt zijn bijnaam horrorflat zowel aan de  staat van onderhoud als aan de wijze waarop woningcorporatie Eigen Haard met de klachten van bewoners omging. "We zaten gewoon fout in de communicatie met de huurders", blikte bestuursvoorzitter Bert Halm eerder terug in NUL20. De klachten leidden tot een verstoorde relatie met de gemeente Amstelveen en een onderzoek. Eigen Haard voerde de aanbevelingen van dit onderzoek van bureau Atrivé integraal door. Halm: "Niet alleen bij dat project maar in onze hele organisatie."
Bij het startsein voor de renovatie kon weer vooruit gekeken worden. Halm: "We hebben de afgelopen jaren veel met bewoners gesproken over wat er moet gebeuren met de Aquarius. We willen dat deze flat een mooie woon- en samenleefplek wordt. We hebben ook geleerd van de afgelopen periode. Samen met de gemeente en bewoners zetten we onze schouders onder onze nieuwe bewonersgerichte werkwijze onder het motto ‘Samen komen we verder!’
Wethouder Rob Ellermeijer stemde daarmee van harte in. "Ik ben heel blij dat we hier staan. Het is belangrijk dat bewoners na de renovatie een leefbare en betaalbare woonplek hebben. Een duurzame woonplek die voorzien is van moderne installaties voor goed wooncomfort."
 
Op de foto: Cor Spinhoven (Bewonersraad Amstelveen), Bert Halm (Eigen Haard) en wethouder Rob Ellermeijer