Overslaan en naar de inhoud gaan

Driehonderd huurappartementen nabij station Purmerend

Image

Een kantoorgebouw, een bedrijfspand en een voormalige meubelzaak aan de Waterlandlaan in Purmerend maken plaats voor bijna driehonderd appartementen, waaronder 84 sociale huurwoningen voor Wooncompagnie. Credit Linked Beheer neemt namens het Huurwoningen Nederland Fonds de resterende 207 vrije sector huurwoningen in belegging. 

Ontwikkelaar Steengoed tekende afgelopen week een realisatieovereenkomst met bouwer HBB Groep. “Na een lange intensieve periode van overleg, afstemming en ontwerpen is het project Terazza een feit”, aldus Ton van Oosten van Steengoed.

De bouw van de vijf appartementengebouwen is onderdeel van een groter plan om nabij het station van Purmerend een voormalig bedrijventerrein om te vormen tot een levendige en duurzame woonwijk. De nieuwe woonwijk vlakbij het stadscentrum speelt in op een toenemende behoefte aan gemengd stedelijk wonen, werken en leven op een zeer goed bereikbare locatie.

Er worden woningen gebouwd voor alle doelgroepen met een mix van sociale huurwoningen, middelduur en vrije sector huurwoningen en een aantal commerciële ruimten. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2023 gestart met de bouwwerkzaamheden.