Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie- à vierduizend woningen op terrein De Bazaar Beverwijk

Image

Heijmans en De Bazaar onderzoeken samen de haalbaarheid van herontwikkeling van het omvangrijke terrein rondom de markthallen in Beverwijk. In een gebied van 29 hectare is ruimte voor de toevoeging van 3.000 à 4.000 duurzame woningen, recreatie, horeca, openbare voorzieningen en vernieuwing van De Bazaar zelf.

Het gezamenlijke doel is om het gebied van De Bazaar verder te ontwikkelen naar een plek waar winkelen, wonen, ontmoeten en werken samenkomen. De exclusieve samenwerking houdt onder meer in dat Heijmans haar kennis en expertise op het gebied van gebieds- en projectontwikkeling inzet bij de voorgenomen herontwikkeling. De Bazaar bezit volgens Heijmans vele ingrediënten voor de doorontwikkeling tot een aantrekkelijk, meervoudig te gebruiken gebied. In aanvulling op het behoud van de winkels, boetieks en outlets, die voornamelijk in het weekend toegankelijk zijn, worden mogelijkheden gezien in het toevoegen van meerdere functies, zoals een hotel, woningen, stadstuinen, scholen en andere hoogwaardige voorzieningen die passen bij een hoogstedelijk gebied. Nieuwe woningbouw biedt bijzondere kansen voor het huisvesten van multicultureel samengestelde groepen bewoners in samenhang met de talrijke ondernemende families die daar hun boterham verdienen.

Eerder was Heijmans betrokken bij de realisatie van de gebiedsontwikkeling Broekpolder in Heemskerk en Beverwijk en bij transformatieopgaves zoals het Kooiplein in Leiden en de wijk Katendrecht in Rotterdam.