Doug Sanders (Arrival City) opent Social Housing Festival

23.03.17
Doug Sanders (Arrival City) opent Social Housing Festival
Het eerste International Social Housing Festival (ISHF) vindt van 13 tot en met 21 juni 2017 plaats in Amsterdam. Dertig partijen organiseren bijeenkomsten in en rondom Museum Het Schip in totaal maar liefst 168 uur programma. De openingslezing is van Doug Sanders, auteur van de beroemde studie Arrival City uit 2011. Daarin beschrijft en documenteert hij de wereldwijde trek naar de stad. Het festival wil de waarde laten zien van volkshuisvesting voor samenlevingen in Europese landen.
 
Een dak boven je hoofd behoort tot de universele rechten van de mens. Zorg voor goede en betaalbare huisvesting voor iedereen kent inmiddels een lange traditie. Maar sociale huisvesting staat op tal van plaatsen in Europa onder druk, stelt Sorcha Edwards van Housing Europe: "En je beseft niet wat voor waardevols je hebt, totdat het weg is."
Het ISHF is mede bedoeld om de sociale huisvesting te 'vieren'. Gedurende tien dagen vinden er 41 evenementen plaats op acht plaatsen in Amsterdam: conferenties, workshops, lezingen, rondleidingen, presentaties, tentoonstellingen, films, debatten, installaties, activiteiten voor kinderen en nog veel meer.
Het ISHF richt zich op drie thema’s: migratie naar steden, segregatie en ongelijkheid en diversificatie. Het ISHF is bedoeld voor mensen die zich op professioneel gebied met volkshuisvesting bezighouden, maar ook voor huurders en andere geïnteresseerden. Het festival is een gezamenlijk initiatief van het Amsterdamse School Museum Het Schip, Aedes (vereniging van woningcorporaties), Housing Europe (the European Federation of Public, Cooperative and Social Housing), de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) en de Gemeente Amsterdam. De AFWC houdt zijn jaarcongres tijdens het festival, ditmaal gericht op een internationaal publiek. De gemeente Amsterdam houdt sessies voor internationale bezoekers waarin het Amsterdamse woonbeleid wordt toegelicht. Het volledige programma staat online op de site van de ISHF.
 
Meer info en programma: socialhousingfestival.com
 

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS