Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Derde verdieping
Corporatiebezit in de etalage
De koper: gewoon de beste optie
Veel kopers van corporatiewoningen zijn (betrekkelijke) nieuwkomers op de Amsterdamse woningmarkt die onvoldoende inschrijfduur voor een sociale huurwoning hebben. Of ze komen er door hun inkomen niet voor in aanmerking. Sven Nooi (29) en zijn vriendin vallen onder beide categorieën. “Dan kun je in de vrije sector gaan huren, maar dan ben je evenveel kwijt als wanneer je koopt. En met kopen bouw je langzaam iets op.”
Dat het huis van een corporatie is geweest, in dit geval Eigen Haard, geeft hem extra zekerheid: “Je weet dat het voldoet aan wettelijke normen.” De keuze voor Amsterdam-Noord is bewust, legt Nooi uit. Vind ergens anders maar eens een appartement van 80 m2 voor 167.500 euro en ook het parkeren is er nog gratis. Daarbij kan Nooi, die zelf uit Assen komt, de rust van Noord erg waarderen.
Het stel toonde belangstelling voor de woning op een open-huizendag. Naast de vrij-op-naamprijs leverde dat in een speciale actie ook nog eens een wooncheque van 2500 euro op. “Dat is toch mooi meegenomen.”
Johan van der Tol