Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde Startblok met 96 woningen in Spaarndammerbuurt

Image

Woonstichting de Key bouwt in de Spaarndammerbuurt Startblok Wormerveerstraat: een woonconcept voor statushouders én Nederlandse woonstarters. Er komen 48 woningen voor statushouders en 48 woningen voor woonstarters.

Alle bewoners beschikken straks over een zelfstandige woning van 24 m2. Ook komt er een gemeenschappelijke huiskamer waar buurtbewoners, statushouders en de woonstarters elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren. Ook is de aanleg voorzien van twee gemeenschappelijke tuinen. Het gebouw komt op de plaats van een school die kortgeleden is gesloopt. Het ontwerp van KENK sluit aan bij de omringende Amsterdamse School-architectuur. Tegels uit de voormalige school komen terug in de gevel. De oplevering is gepland voor begin 2022.

De nieuwbouw in de Wormerveerstraat is het derde zogeheten Startblok waar de Key bij betrokken is. Het eerste opende in de zomer van 2016 aan de Riekerhaven. Twee jaar later volgde samen met Eigen Haard de realisatie van Startblok Elzenhagen. Zij bieden onderdak aan zo’n duizend jongeren. In een Startblok hebben bewoners een actieve rol bij het beheer.