Bouwinvest neemt grootste nieuwbouwcomplex van Amsterdam in gebruik

15.03.2019
Image

Ontwikkelaar COD heeft begin deze maand het laatste onderdeel van wooncomplex De Werf op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord opgeleverd. Hiermee is de realisatie van een van de grootste nieuwbouwprojecten van Amsterdam een feit.

De Werf bestaat uit een bouwvolume van 70.000m2 verdeeld over zeven woongebouwen van verschillende omvang met ieder een eigen architectuur. De gebouwen zijn geplaatst bovenop een commerciële plint en gelegen rondom een inpandige parkeergarage met daktuin. Het totale programma bestaat uit 403 studentenwoningen en zes woongebouwen met in totaal 543 vrije sector huurappartementen en ruim 1.100 m2 commerciële ruimte. De Werf is een ontwikkeling van Noordas bv, een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed. Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest is eigenaar van het gehele complex.

Met De Werf en aansluitend de ontwikkeling van Het Dok, ook een ontwikkeling van COD en Verweij Mungra Vastgoed, wordt op de voormalige NDSM-Werf plaats geboden aan alle huurderssegmenten: van studentenwoningen tot sociale huur, middensegment huur en huurwoningen in de dure vrije sector.