Bouw van 101 appartementen op de kop van Zuidas gestart

22.11.2021
Image

Vandaag start de bouw van ‘The Newton’, een appartementengebouw op de kop van Zuidas tegenover de RAI. In het gebouw komen 101 huurappartementen in de vrije sector. De woningen worden in 2023 opgeleverd en maken onderdeel uit van een groter plan met 500 woningen, waarvan 40 procent sociale huur, 40 procent middenhuur en 20 procent dure huur of koop. Het gehele project moet in 2028 klaar zijn.

The Newton is door Diederendirrix architecten ontworpen en sluit aan bij de bouwstijl van de aangrenzende Rivierenbuurt. Op de eerste verdieping komt een collectieve stedelijke daktuin. Rond het gebouw komen groenstroken die grote hoeveelheden regenwater kunnen opvangen. Op de begane grond van het gebouw, aan het toekomstige Hogelandplein, is ruimte voor horeca. De energiezuinige appartementen variëren in grootte tussen 46 en 110 vierkante meter.

In Kop Zuidas zijn de afgelopen jaren al enkele honderden woningen gebouwd. The Newton is het eerste deel van de ‘woningbouwdriehoek’, die in het hart van het gebied wordt gerealiseerd. Nadat dit gebouw is opgeleverd, wordt de driehoek in de komende jaren afgemaakt met nog eens 400 woningen, grotendeels sociale huur en middenhuur.
The Newton wordt ontwikkeld door COD.