Overslaan en naar de inhoud gaan

Birgitte de Maar verlaat Raad van Bestuur Rochdale

Image

Het bestuur van woningcorporatie Rochdale wordt per 1 april teruggebracht van drie naar twee leden. Birgitte de Maar verlaat bij die verandering de organisatie. Haar taken worden overgenomen door zittend bestuurder Nico Overdevest en bestuursvoorzitter Hester van Buren.

Haar vertrek is tot stand gekomen in goed onderling overleg, zo meldt de Raad van Commissarissen van Rochdale. De afgelopen jaren is Rochdale in rustiger vaarwater terechtgekomen. De organisatie heeft haar zaken op orde en staat er financieel goed voor. De RvC vindt dat een uitgelezen moment om het bestuur terug te brengen tot twee leden, een omvang die gebruikelijk is bij een woningcorporatie vergelijkbaar met Rochdale. “Een tweehoofdig bestuur werkt effectiever en efficiënter dan een bestuur met drie leden”, zo luidt de verklaring.

Birgitte de Maar trad in 2015 toe tot het bestuur van Rochdale. Vanaf 2014 tot half 2015 gaf zij leiding aan de afdeling Vastgoed. Daarvoor was gedurende meer dan twaalf jaar werkzaam bij Rochdale Projectontwikkeling en voorganger Delta Forte. “In  twintig jaar Rochdale heb ik ervaren hoe breed ons werkveld is en hoe belangrijk het is dat we in Nederland corporaties hebben die ervoor zorgen dat zoveel mensen op een goede manier worden gehuisvest. Nu is het tijd voor een nieuwe stap”, aldus De Maar. Wat die stap zal zijn, weet ze nog niet.