Overslaan en naar de inhoud gaan

Betaalbare gezinswoningen in buurt Ravel aan Amsterdam Zuidas

Image

De gemeente Amsterdam zoekt een ontwikkelaar voor de bouw van 85 middeldure huurwoningen en 63 sociale huurwoningen op twee kavels aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Daarbij streeft de gemeente naar de komst van zoveel mogelijk gezinswoningen.

Beide kavels zijn onderdeel van de toekomstige groene, autoluwe woonbuurt Ravel. De woongebouwen moeten zowel passen bij het groene binnengebied, als de drukke Beethovenstraat. Het gaat om gemengde bouwblokken. Op kavel C kunnen 85 middeldure huurwoningen en bijna 6.000 m2 aan kantoren verrijzen. Op kavel D worden voor woningcorporatie Rochdale 63 sociale huurwoningen ontwikkeld, waarvan er minimaal dertig geschikt zijn voor gezinnen. Daar kan ook maximaal 10.000 m2 aan kantoren en een supermarkt gebouwd.  

Ravel tussen de De Boelelaan en de nieuwe Maurice Ravellaan zal uiteindelijk bestaan uit 1.350 woningen, kantoren en diverse voorzieningen. Het gebied bestaat uit elf kavels, waarvan drie al in ontwikkeling zijn. De bouw van de kavels C en D moet in het tweede kwartaal van 2026 beginnen.