Overslaan en naar de inhoud gaan

Belastingkantoor in Amsterdam Zuidoost wordt wooncomplex met 400 woningen

Image

Het voormalig belastingkantoor aan de Flierbosdreef en het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost ondergaat een volledige transformatie naar 397 woningen en bijbehorende voorzieningen. Er komen kleine woningen in, deels studio’s en deels tweekamer-appartementen. 80 procent valt in de sociale huursector, de overige 20 procent is bestemd voor de middeldure huurmarkt. Het pand krijgt twee extra verdiepingen.

Naast de woningen komen er in het pand een ruime lobby waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, een wasserette en een fietsenstalling voor circa 800 fietsen. Op de begane grond blijft ruimte voor bedrijven. Op dit moment zijn er al enkele winkels, een OBA-vestiging (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en hotel Hostelle gevestigd in het pand. Deze kunnen open blijven tijdens de bouwwerkzaamheden. De geplande oplevering is in de tweede helft van 2022.

De transformatie is een ontwikkeling van Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate, in samenwerking met De Loods Architecten en bouwonderneming Plegt-Vos.