ASVA studentenunie start actie voor behoud lotingwoningen

01.12.17
ASVA studentenunie start actie voor behoud lotingwoningen

De ASVA studentenunie is een petitie gestart voor het behoud van het verloten van sociale huurwoningen. “Iedereen zou het recht moeten hebben om betaalbaar te wonen in Amsterdam. Studenten moeten nu vaak langer wachten op een huurwoning dan dat ze studeren. Loting biedt daarom met name voor jongeren uitkomst", aldus Fiere Bonnerman, vicevoorzitter van de ASVA studentenunie.

Wethouder Ivens van Wonen is voorstander van wijziging van de huisvestingsverordening. Hij wil dat sociale huurwoningen alleen op inschrijftijd worden verdeeld. In de huidige situatie mag nog vijftien procent van het woningaanbod van sociale huurwoningen worden verloot. Deze regeling is volgens de ASVA voor veel mensen een laatste redmiddel. Eerder maakten de Amsterdamse corporaties ook al bezwaar tegen het afschaffen van het verloten van woningen.

"Ivens zegt dat het loten valse hoop geeft. Maar als het bouwen van woningen achterblijft, is het gek om een middel dat mensen helpt, af te schaffen. Juist dán laat je mensen in de steek”, aldus Bonnerman. De gemeenteraad bespreekt de wijziging op 13 december in de raadscommissie Wonen. De petitie is erop gericht om de mogelijkheid van een huis te behouden voor iedereen. Meer informatie op:
http://www.petitie24.nl/petitie/1365/behoud-de-loting-op-woningnet

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS