Overslaan en naar de inhoud gaan

Appartementen en atelierwoningen in Europahuis Amsterdam-Oost

Image

City Pads transformeert een kantoorgebouw aan de James Wattstraat in Amsterdam- Oost deels tot woningen. In het voormalige gebouw van de Hogeschool van Amsterdam nabij het Amstelstation is over acht bouwlagen ruimte gevonden voor 205 hoofdzakelijk heel kleine huurwoningen. Ook komen er op de begane grond tien grote atelierwoningen.

De appartementen in het voormalige Europahuis worden tussen de 26 m2 en 70 m2 groot. De huurprijs zal tussen zeshonderd en 1.100 euro bedragen. De atelierwoningen op de plek van de parkeergarage krijgen een oppervlakte van 140 m2 tot 260 m2. Daarnaast wordt het kantoorgedeelte uitgebreid met twee nieuwe bouwlagen. De gebruikers van de kantoren en de huurders krijgen de beschikking over voorzieningen als een dakterras, fitnessruimte en een wasruimte.

City Pads heeft het gebouw gekocht van de Cromwell Property Group. Architect diederendirrix uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Ook geven zij het gebouw een nieuwe gevel. De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio 2017 en wordt begin 2018 afgerond.