Overslaan en naar de inhoud gaan

Amvest neemt woontoren Amstelkwartier in belegging

Image

Hurks verkoopt de nog te bouwen 73 meter hoge woontoren met 160 huurwoningen in het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost aan Amvest. De toren wordt in belegging genomen door het Amvest Residential Core Fund. Zeventig procent van de woningen in @Home Amstelkwartier zal worden aangeboden in het middeldure huursegment. In de plint komen commerciële ruimtes.
De woontoren is een gezamenlijke ontwikkeling van Hurks, Lingotto en APF International. Het ontwerp is van Mecanoo Architecten. Start bouw is gepland in juli 2015. Het skelet wordt opgetrokken uit reeds beglaasde prefab betonnen sandwich gevelelementen uit de fabriek van Hurks prefabbeton. Hierdoor bedraagt de bouwtijd slechts anderhalf jaar en blijft de overlast voor omwonenden beperkt.
Bij de tender voor dit project daagde de gemeente Amsterdam partijen uit om een zo laag mogelijke energieprestatiecoëfficiënt (EPC) te realiseren. @Home Amstelkwartier is de eerste woontoren in Nederland met een EPC van nul. Dit houdt in dat het gebouw energieneutraal is. De gevels en daken zijn bijzonder goed geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige installaties zoals een warmteterugwininstallatie voor de douches, CO2-gestuurde afzuiging en vloerverwarming op basis van een aansluiting op stadsverwarming. Daarnaast worden op een deel van de gevels en daken zonnepanelen aangebracht.