Overslaan en naar de inhoud gaan

Amvest koopt 816 huurwoningen in project SPOT in transformatiegebied Amstel III

Image

Amvest heeft namens Aegon Nederland 816 te bouwen huurwoningen aangekocht van ontwikkelaar COD/DUQER in SPOT Amsterdam aan de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost. Onderdeel van de aankoop is ook 20.000 m2 bedrijfsruimte voor kantoor en voorzieningen. Het gaat om 108 sociale huurwoningen, 520 middeldure huurwoningen met een maximale huur tot € 1.000 per maand en 188 vrije-sector huurwoningen.

SPOT is een belangrijk onderdeel van de transformatie van Amstel III naar een gemengde woonwerkbuurt. SPOT biedt straks zo’n 1.200 tot 1.600 Amsterdammers een woning. Deze transactie bevestigt volgens directeur Enno Otten van COD het solide vertrouwen vanuit de markt in de grootschalige gebiedstransformatie.

Het is niet vanzelfsprekend dat huurwoningen, kantoren en voorzieningen in één hand blijven. Amvest ziet SPOT als een volgende stap op het terrein van gebiedsbeleggen: investeren in verschillende vastgoedsectoren in één gebied. Door de hele locatie te verwerven, wil Amvest borgen dat de voorzieningen in de wijk optimaal aansluiten bij bewoners en gebruikers. Kwaliteit, kleinschaligheid en authenticiteit staan daarbij voorop. Er komt plek voor nieuwe werkconcepten, boetiekjes, creatieve werkruimten voor kleine ambachten, scholen en kleinschalige horeca. Verder zijn diverse deelvoorzieningen gepland, zoals deelscooters, -fietsen en -auto’s en collectieve ruimtes. Hoge woontorens en kleinere appartementengebouwen wisselen elkaar straks af aan intieme pleintjes en groene straten. Tegelijkertijd zal de kantorenstrook ook een werkplek blijven, waardoor een dynamisch, gemengd stedelijk gebied ontstaat.

Meer info: www.spotamsterdam.nl