Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstelveense woonwethouder Rob Ellermeijer overleden

Image

Afgelopen zondag is wethouder Rob Ellermeijer (VVD) overleden. Hij was 63 jaar. In maart legde hij zijn taken neer vanwege gezondheidsredenen. Als wethouder was hij onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Wonen en de gebiedsontwikkeling Oude Dorp.

"Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats," zegt burgemeester Tjapko Poppens namens het college.

Ellermeijer werd in 1988 registeraccountant en was bijna 23 jaar partner van Ernst & Young. Hij was met name werkzaam voor de publieke sector en onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. In de periode 2014-2018 was hij raadslid in Amstelveen. Daarna werd hij wethouder in de bestuursperiode 2018-2022. In die periode lag hij regelmatig in de clinch met woningcorporatie Eigen Haard die hij aansprak op achterstallig onderhoud en slechte afhandeling van huurdersklachten. 

 

Trefwoorden