Overslaan en naar de inhoud gaan

Altera neemt 157 nog te bouwen middeldure huurwoningen van project Nautisch af

Image

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed wordt eigenaar van een nog te bouwen wooncomplex van het project Nautisch NDSM (B10) op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De meeste appartementen (157) daarvan vallen in het middeldure huursegment en voldoen aan de voorwaarden van het Amsterdamse 'Actieplan Meer Middeldure Huur'. Daarnaast neemt Altera ook de 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen af van de ontwikkelaars BMB Ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed.
De 181 huurwoningen variëren in grootte van 42 tot 125 m². Het project kent een lage EPC en wordt voorzien van zonnepanelen, een warmte-koudeopslaginstallatie en een warmte-terugwinsysteem. Liesbeth van der Pol tekende met haar architectenbureau DOK architecten voor het ontwerp. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

Nautisch NDSM wordt gerealiseerd op NDSM-West en bestaat uit vijf woongebouwen, een kantoorgebouw, een centrale daktuin, ondergrondse parkeervoorzieningen en diverse horeca- en commerciële voorzieningen in de plint. Het totale programma NDSM-West wordt in de komende jaren uitgebreid tot circa 5.000 huur- en koopwoningen, vrijetijds- en culturele functies, ambtelijke bedrijven, commerciële ruimten, (kleine) kantoren, winkels en parkeervoorzieningen. Het NDSM-terrein draagt de komende jaren sterk bij aan het nieuwbouwaanbod van Amsterdam.