Overslaan en naar de inhoud gaan

ABP wil vijf miljard euro beleggen in betaalbare huurwoningen

Image

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, gaat de komende zes jaar zo’n vijf miljard euro beleggen in de bouw van betaalbare huurwoningen. Zo kondigde bestuursvoorzitter Van Wijnen maandag aan in Het Financieele Dagblad. De keuze voor woningbouw in Nederland is onderdeel van een grondige herziening van het beleggingsbeleid. 

Het beleggingsbeleid van pensioenfondsen staan in toenemende mate onder druk. Pensioendeelnemers en milieuorganisaties eisen een veel duurzamer beleggingsbeleid. ABP nam om die reden al afscheid van beleggingen in fossiele bedrijven. Ook vraagt de politiek steeds nadrukkelijke om een bijdrage van pensioenfondsen in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals het gebrek aan betaalbare huurwoningen. Bij de nieuwe woningbeleggingen ligt de focus op de verwerving van huurwoningen in het middensegment tot 1.120 euro in de maand. 

ABP belegt ook nu al in huurwoningen via Vesteda, eigenaar van ruim 27.000 huurwoningen in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s als de Metropoolregio Amsterdam.