Aart Oxenaar nieuwe directeur Monumenten en Archeologie

15.09.14
Aart Oxenaar nieuwe directeur Monumenten en Archeologie

Aart Oxenaar wordt met ingang van 1 januari 2015 benoemd tot directeur Monumenten en Archeologie bij de Gemeente Amsterdam. Hij volgt daarmee Esther Agricola op.
Oxenaar is momenteel directeur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam en lid van het directieteam van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Haarlem.
“Samenwerken aan een mooie stad - met oog voor de veranderende omstandigheden, dat zei wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur Kajsa Ollongren bij haar aantreden”, aldus Aart. “Dat is ook de uitdaging waar Monumenten en Archeologie voor staat: de kwaliteiten van het erfgoed, het bodemarchief, de monumentale gebouwen en stedenbouwkundige structuren zorgvuldig meenemen in de transformatie van de stad, van de grachtengordel tot ver buiten de Ring A10.”
Monumenten en Archeologie is als gemeentelijk kenniscentrum het aanspreekpunt voor belanghebbenden en belangstellenden voor het Amsterdamse erfgoed.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS