Overslaan en naar de inhoud gaan

65 corporatiewoningen op Brediusterrein Muiden

Image

Gemeente Gooise Meren heeft Slokker Vastgoed geselecteerd voor de bouw van negentig betaalbare, circulaire houten woningen op het Brediusterrein in Muiden. Woningbouwcorporaties Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen nemen samen 65 woningen af, waarvan 50 in de sociale huur en 15 in de middenhuur. De overige 25 woningen zijn koopwoningen.

Alle woningen zijn gebaseerd op het CoCo Wood concept: het circulaire houten woonconcept van Slokker Vastgoed dat zij realiseert met haar partner Ekowood. Het casco is volledig van hout en de gevels van de verschillende blokken bestaan uit een circulaire stenen plint met daarboven een houten gevelbekleding in bamboe of grenen. 

Het is het eerste plan in Gooise Meren voor betaalbare woningen waarbij circulaire houtbouw wordt toegepast. “Opvallend in het plan van Slokker Vastgoed is de excellente uitwerking van het thema sociale cohesie alsmede de prachtige uitwerking van de circulaire architectuur”, aldus wethouder Alexander Luijten. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het woningontwerp en Arcadis voor het ontwerp van de openbare ruimte.

Inwoners die een sociale huurwoning in Gooise Meren achterlaten krijgen voorrang bij de koop van een woning of huur van een woning in het middensegment. Oplevering in 2025.