54 duurzame middeldure huurwoningen in Amsterdam-Oostpoort

02.12.2018
Image

De Maese Woningen heeft de tender voor de bouw van de laatste woningen in winkelgebied Oostpoort in Amsterdam-Oost gewonnen. Op de kavel achter politiebureau Linnaeusstraat worden 54 duurzame huurwoningen voor het middensegment gerealiseerd.

Het bouwprogramma aan de Polderweg omvat middeldure huurwoningen van verschillende omvang. Met CBRE Global Investors is overeenstemming bereikt over de afname en verhuur van het complex. Met het ‘Polderblok’ geeft De Maese invulling aan de doelstelling van de gemeente Amsterdam om meerpersoonshuishoudens tegen een betaalbare huur een plek in de stad te geven.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Paul de Ruiter Architects, DS Landschaparchitecten en Tenderboost. Duurzaamheid wordt vertaald in de bouw van ‘nul op de meter’-woningen en het realiseren van een groenconcept met een variatie aan beplanting. Het groene Polderblok zal volgens de ontwerpers een goede verbinding aangaan met de Polderweg, het naastgelegen plantsoen en de omliggende gebouwen.