Overslaan en naar de inhoud gaan

244 middenhuur- en 35 koopwoningen in complex Mowgli Amstelkwartier

Image

Het Amstelkwartier breidt uit met 244 middenhuur- en 35 koopwoningen voor gezinnen. Wonam en Zadelhoff hebben de tender voor het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost gewonnen met het nieuwbouwplan Mowgli. Zij werken de plannen de komende tijd verder uit. De bouw start naar verwachting in 2024.

Het door Arons & Gelauff architecten, Door Architecten, bureau B+B landschapsarchitectuur en TMOJ ontworpen complex aan het toekomstige Bella Vistapark voorziet in een groene en avontuurlijke leefomgeving. De buitenkant van het gebouw krijgt een strakke en stoere gevel aansluitend op de architectuur van Amstelkwartier. De binnenwereld wordt een groene oase met een eigen ecosysteem: een binnentuin met een microbos, groene gevels die veranderen met de seizoenen, beplante terrassen en weelderige daktuinen. “Mens en natuur zoeken naar een nieuwe balans. Hetzelfde geldt voor de woningmarkt waar groepen moeilijk hun plekje kunnen vinden. Ons team heeft de ambitie om een nieuwe balans te bieden met een duurzaam woonconcept speciaal voor gezinnen; een plek waar kinderen opgroeien samen met de natuur”, aldus Femke Pathuis, manager acquisitie van Wonam.

Het plan bestaat uit verschillende middenhuur- en koopwoningen met eigen buitenruimte. De middenhuurwoningen worden minimaal 70 m2 en de koopwoningen gemiddeld 50 m2 groot. Op de begane grond komen bedrijfsruimtes, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en een Huis van de Wijk. “Betaalbare woningen zijn heel hard nodig in Amsterdam. Daarom hebben we met beleggers en ontwikkelaars afspraken gemaakt om de komende jaren 10.000 middeldure huurwoningen te bouwen die 25 jaar in het middensegment blijven. Deze 244 huurwoningen en 35 koopwoningen zitten allemaal in het betaalbare segment en hebben bovendien een goed aantal vierkante meters, zijn duurzaam en hebben een mooie buitenruimte. Gezinnen en starters krijgen hiermee mooie woonkansen in het Amstelkwartier”, aldus wethouder Jakob Wedemeijer (Wonen en Bouwen).