Overslaan en naar de inhoud gaan

173 studio's voor jongeren op Oostenburg in Amsterdam Centrum 

Image

Woningcorporatie Stadgenoot krijgt in november drie woongebouwen met 173 studio´s voor jongeren opgeleverd in de nieuwe wijk Oostenburg. Voor Egbert Dekker, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot is de oplevering door bouwbedrijf Heijmans een belangrijke stap in de transformatie van Oostenburg tot een diverse, levendige stadswijk in hartje Amsterdam.

Aansluitend wordt een vierde woongebouw met 30 woningen voor ouderen in gebruik genomen. “Het is voor ons altijd een belangrijk uitgangspunt geweest om van Oostenburg een diverse, inclusieve wijk te maken. Wij realiseren hier sociaal, middenhuur en diverse niveaus koop voor zowel jongeren, ouderen als woongroepen. Met deze vier woongebouwen realiseren we in één klap het grootste aantal sociale huurwoningen op Oostenburg. Daar ben ik enorm trots op. Want juist die diversiteit maakt een wijk prettig en leefbaar.”
Lotte Terwel, dagelijks bestuurder van Stadsdeel Centrum gemeente Amsterdam, is blij dat op Oostenburg ook betaalbare woningen voor ouderen komen. “Ik spreek veel oudere Amsterdammers die op zoek zijn naar een toekomstbestendige sociale huurwoning. Het is heel fijn dat die op deze plek worden toegevoegd. Dat kan ook weer bijdragen aan meer doorstroming.” 

De vier woongebouwen zijn ontworpen door NEXT architects, Urban Echoes en HOH Architecten. Elk gebouw heeft zijn eigen unieke uitstraling.