Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcomplex voor mensen met dementie op Floriadeterrein

Image

Almere-Flora wordt vanaf februari 2022 het nieuwe thuis voor 130 mensen met dementie. Het gebouw van Zorggroep Almere staat op het Floriadeterrein. Naast de 130 studio’s bevat het gebouw gezamenlijke buurt- en tuinkamers. Alle studio’s liggen aan een woonstraat die uitkomt op een plein, net als in een dorp of buurt. Het nodigt uit om aan de wandel te gaan, circuitjes te lopen. Verdwalen kan niet door de slimme techniek in het gebouw, want al neem je de lift naar een andere etage, na je rondje brengt de lift je altijd terug naar je eigen woonstraat.

De bewoners kijken straks vanaf inpandige balkons uit over het park en de toekomstige woonwijk Hortus. Groen groeit straks vanuit de tuin tegen de houten gevel omhoog. Op de begane grond kunnen bezoekers tijdens de Floriade de ‘dementie experience’ bezoeken waar zij op een innovatieve wijze kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben. Later wordt dit paviljoen omgebouwd tot de nieuwe hoofdentree met een open buurtkamer waar ook wijkbewoners welkom zijn. De Floriade vindt plaats van 14 april tot 9 oktober 2022.

De ontwikkeling en bouw is een samenwerking tussen Zorggroep Almere, Dura Vermeer Bouw Hengelo, Borgerink Architecten, Lucassen, Kamperman, Nieman en Mondria Advies.

Trefwoorden