Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestig Ymere-huurders in Haarlem krijgen huurverlaging

Image

Zestig huurders van Ymere in de gemeente Haarlem krijgen een huurverlaging. Het gaat om huurders die meerjarig in de bijstand zitten of een erg laag inkomen hebben en een huur betalen die naar verhouding te hoog is voor hun inkomen.

Deze huurders hebben een huur die hoger ligt dan € 619,01 voor een één- of tweepersoonshuishouden of hoger dan € 663,40 voor een drie- of meerpersoonshuishouden. De huurverlaging is afhankelijk van de huur en het inkomen en bedraagt gemiddeld ongeveer € 40,- per maand. De huurverlaging geldt van januari 2020 tot en met juni 2021. Met deze huurverlaging wil Ymere een bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van het wonen. “Huurders met een inkomen op bijstandsniveau of net daarboven betalen een flink deel van hun inkomen aan huur. Zij kunnen vaak maar net rondkomen, of niet. We willen deze huurders tegemoetkomen met deze regeling", aldus regiomanager Gerrie Blok.
Dit is het eerste jaar dat Ymere deze regeling toepast in Haarlem. In Amsterdam, Haarlemmermeer en Almere geldt deze regeling al langer. De regeling is in samenwerking met de gemeente Haarlem tot stand gekomen. De gemeente verstrekt Ymere de gegevens van huurders die drie jaar achtereen een laag inkomen hadden. Ymere financiert deze regeling.