Ymere-huurders krijgen duurzame tuinberging

14.03.11

Ymere-huurders krijgen duurzame tuinberging

Bij de verbetering van de Bierens de Haanbuurt in Amsterdam-Slotermeer krijgen de bewoners een cradle-to-cradle tuinberging. Woningcorporatie Ymere heeft drie verschillende schuurtjes laten ontwerpen. Met recyclebare gevelbeplating en zonnecellen op het dak.

tuinhuisje

Ymere wilde iets extra’s doen voor de buurt, zo zegt vastgoedadviseur Marc van Arem. “Na meerdere corporatiefusies voelden de buurtbewoners zich in de steek gelaten. Bovendien gaat Ymere een deel van de woningen verkopen. Om het contact te herstellen hebben we alle bewonerswensen geïnventariseerd. Daaruit bleek dat veel mensen een tuinberging willen.”
Architect Angelina Stuyts ontwierp een duurzaam schuurtje in drie varianten: van een lage fietsenstalling tot een berging van bijna 6 m2. De gevelmateriaal bestaat uit een mix van houtvezels en pvc. De bouw van de berging gaat gepaard met een huurverhoging. De grotere schuurtjes krijgen zonnecellen op het dak. Daarmee kunnen bewoners in vijf tot tien procent van de eigen energiebehoefte voorzien.[BP]

 

Trefwoorden:

Ymere wilde iets extra’s doen voor de buurt, zo zegt vastgoedadviseur Marc van Arem." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS