Ymere bouwt compacte appartementen in wijk Hogewey in Weesp

25.01.2018
Image

Woningcorporatie Ymere gaat in de wijk Hogewey in Weesp op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat compacte appartementen bouwen voor 1 á 2 persoonshuishoudens. “We willen er graag verschillende woonblokjes met sociale huurappartementen voor ouderen en starters realiseren", aldus regiomanager Chris Pettersson.

Ymere sloopte de Kostverlorenflat drie jaar geleden zonder een plan voor vervangende nieuwbouw. Petterson vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan een betaalbaar en passend huurhuis worden geholpen. Volgens hem hebben veel huurders in de wijk behoefte aan een kleinere woning. Omdat ze ouder worden. Of de kinderen al het huis uit zijn. “Nu hebben we de kans meerdere huurders blij maken met een woning die écht bij hun levensfase past. Er komen vervolgens eengezinswoningen vrij waar gezinnen dolgraag willen wonen.”

Het plan voorziet in de bouw van twee blokjes van in totaal 65 á 70 appartementen op de plek van de Kostenverlorenflat. Op de plek boven het winkelcentrum Hogeweij komen als het aan Ymere ligt nog eens 35 appartementen. Of dat koop- of huurappartementen in de vrije sector worden, is nog niet bekend. De bomen op het terrein worden zoveel mogelijk gespaard. De huurdersvereniging en de gemeente Weesp hebben positief gereageerd op het corporatievoorstel.

Trefwoorden